1- سفیده یک تخم مرغ پخته را خرد کنید و قطعات آن را در چهار لوله آزمایش 1،2،3،4 بریزید.
- به لوله شماره 1، ده میلی لیتر آب اضافه کنید.
- به لوله شماره 2، ده میلی لیتر محلول پپسین (به صورت قرص در داروخانه فروخته میشود) اضافه کنید.
- به لوله شماره 3، ده میلی لیتر محلول هیدروکلرید اسید رقیق(جوهر نمک) اضافه کنید.
- به لوله شماره ۴، ده میلی لیتر محلول پپسین و دو قطره محلول اسید اضافه کنید.
2 – چهار لوله را برای چند ساعت یا به مدت یک شب در جای نسبتاً گرمی (در حدود دمای بدن) بگذارید.
3 – مایع درون لولهها را مقایسه کنید. چه تفاوتی در آنها ایجاد شده است؟ چرا؟
سفیده تخم مرغ در سه لوله اول چندان تغییری نمیکند اما در لوله شماره 4 سفیده تخم مرغ حل شده است. زیرا پپسین معده در مجاورت اسید موجب هضم پروتئینها میشود. سفیده تخم مرغ چون نوعی پروتئین است، پس هضم شده است.
نظرات (۰)